Kesällä 2021 voitin hiekanveiston suomenmestaruuden teoksella ”Vastuu”. Teoksessani käsittelin omaa luontosuhdettani, ja kuinka meillä on jokaisella oma rooli ympäristömme säilyttämisessä. Haluan myös opetustyössäni painottaa valintojemme merkityksiä taidetta tehdessä ja kannustaa opiskelijoita kestäviin ratkaisuihin.
Taiteellisessa työskentelyssäni olen usein ympäristöpedagogisten pohdintojen äärellä. Kierrätystaidenäyttelyni ”Luonnon tila” muodostui yhdeksästä roskaveistoksesta, joiden materiaalin olin kerännyt kävelyretkilläni lähiympäristöön. Luonnon monimuotoisuus ja sen säilyttäminen toimii minulle inspiraation lähteenä.
Taidetta olen tehnyt niin kauan kuin muistan. Ensimmäiseen lumenveiston suomenmestaruuskilpailuun olen osallistunut vuonna 2002, ensimmäiseen jäänveistokilpailuun vuonna 2003 ja ensimmäiset hiekanveistokilpailuni olivat vuonna 2005. Pitkän kilpaveistourani kautta olen saanut laajan kokemuksen erilaisista työskentelymenetelmistä ja työkaluista. Olen myös toiminut taiteilijana erilaisissa kilpailuissa, projekteissa ja festivaaleilla ympäri maailmaa.

Opettajana osaan olla läsnä ja ottaa opiskelijan tarpeet huomioon. Minulle on tärkeää kohdata opiskelijat yksilöinä ja auttaa heitä ymmärtämään omat vahvuutensa. Erityisesti nautin keskusteluista taiteen tulkinnasta, symboliikasta ja taidehistoriallisista konteksteista harjoitustöiden äärellä.
Painotan opettaessani taiteellisen työskentelyn myös vaativan kärsivällisyyttä ja armollisuutta itseä kohtaan. Aikaisemmissa opetustilanteissa olen sisäistänyt virheiden tekemisen inhimillisyyden ja haluankin tuoda työssäni ilmi, että on myös hyvä osoittaa solidaarisuutta itseään kohtaan. Taiteellinen työskentely voi olla hyvin henkilökohtaista ja kykenen olemaan opiskelijan tukena hankalampienkin aiheiden äärellä.
Taide ja sen opettaminen on intohimoni ja haluan olla mukana auttamassa opiskelijoita löytämään omansa.

Jos haluat lukea lisää opettajuudestani, voit lukea maisterin opinnäytteeni Päämäärätietoista päämäärättömyyttä - Haahuilun merkitys taiteellisessa työskentelyssäni ja opeettajuudessani. Opinnäytteeni käsittelee laajemmin ajatuksista taiteilijuuteni ja opettajuuteni taustalla. ​​​​​​​
Back to Top